Visitem l’Ariège

Els dies 27 i 28 de maig, 17 productors adherits al projecte Al teu gust aliments del Pallars han viatjat a l’Ariège amb l’objectiu de conèixer altres estratègies de comercialització de productes agroalimentaris. Les experiències que han pogut visitar al Pirineu francès tenen una base innovadora  i han obtingut bons resultats, ja sigui ampliant mercats, augmentant les vendes, millorant els marges comercials o consolidant la relació productor-consumidor.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Des de l’organització del projecte Al teu gust es va escollir l’Ariège perquè és una regió propera, amb característiques socio-econòmiques similars a les que es podrien donar al Pirineu i Prepirineu català, i alhora es tracta d’un territori amb una llarga trajectòria en impulsar campanyes per afavorir el consum de proximitat i la venda directa dels productes agroalimentaris. Aquesta zona també destaca pel  foment del treball cooperatiu i en xarxa.

Durant els dos dies que ha durat l’intercanvi, els productors pallaresos han pogut conèixer els punts forts i punts febles de diverses experiències de comercialització. Concretament, han vist un cas de comercialització col·lectiva adreçada a clients professionals; un altre de comercialització directa amb la implicació dels propis consumidors, un de sistemes de comercialització individuals innovadors i un darrer de cooperació entre productors. A més, van assistir a una sessió de retrospectiva i comparació de la situació del sector agroalimentari local (petits establiments i indústries agroalimentàries) a ambdós països,  que va anar a càrrec d’un tècnic de Mission agro-alimentaire Pyrénnées (MAAP), una iniciativa pública finançada amb fons europeus, estatals i regionals per acompanyar i assessorar a empreses, emprenedors i projectes locals específicament en l’àmbit agroalimentari i en la zona del Pirineu.

Anuncis