Cuina de Fira . Sabors de tardor als restaurants del Pallars Jussà

Els ajuntaments de  Salàs, Talarn, la Torre de Capdella i Tremp, inicien una campanya per promoure la gastronomia pallaresa i atreure visitants durant la tardor.  

 A través del projecte Al teu gust aliments del Pallars, 4 ajuntaments i 19 restaurants de la comarca engeguen una campanya gastronòmica per posar en valor la cuina pallaresa tot vinculant-la a les fires de bestiar que es feien al Pallars Jussà, molt importants durant el s. XIX i primera meitat del s. XX.

Aquesta acció agrupa productors i restauradors adherits al projecte Al teu gust i té com a objectiu principal atreure visitants durant els mesos de tardor i donar a conèixer algunes de les fires ramaderes més importants del Pallars Jussà.

Amb la idea de recuperar la cuina tradicional que s’oferia als firandants, els restaurants participants han preparat diferents menús basats en productes de proximitat i que rememoren una cuina de qualitat i contundent.

La Cuina de fira es podrà gaudir al Pallars Jussà durant els caps de setmana de les Fires (Fira de la Pobleta de Bellveí, Fira del Codony de Tremp,  Fira de Salàs de Pallars i Fira de Sant Martí de Talarn) i, en alguns restaurants, també durant el mes d’octubre i fins a mitjans de novembre. Durant aquestes fires, i amb l’objectiu de reforçar la campanya, els diferents ajuntaments organitzadors, programen actes relacionats amb aquesta Cuina de Fira. El primer d’aquests actes serà una conferència a càrrec de Francesc Farràs, historiador, i Núria Casaubón, cuinera, el dia 5 d’octubre, a la Fira de la Pobleta de Bellveí.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Anuncis