ÈXIT DE LA JORNADA “VINS D’ALÇADA, CULTIUS DE NIVELL” A TREMP

La seu de l’Institut Geològic de Catalunya a Tremp ha acollit aquesta jornada divulgativa a la qual han participat més de 70 persones entre cellers, restauradors de la comarca, sommeliers, enginyers i tècnics de diverses administracions.

 

Els ajuntaments de Tremp, Salàs de Pallars, Talarn i La Torre de Capdella han elaborat aquesta proposta al voltant dels cultius de muntanya i alta muntanya, una localització geogràfica que es va deixar de cultivar al Pallars arran de la plaga de la fil·loxera, a principis del s. xx.

 

Amb la idea de donar a conèixer aquest domini geogràfic i una visió de les noves oportunitats que ofereix en el món del vi, s’han desenvolupat una sèrie de ponències sobre els diferents àmbits de referència.

 

La jornada s’ha estructurat en 3 parts. Durant la primera, han tingut lloc les conferències d’Emili Ascaso, de la Unitat d’Edafoligia de l’IGC; Xavier Farré, president de la DO Costers de Segre, i Javier Martín, catedràtic de la Universitat de Barcelona, totes elles encarades a definir la Subzona Pallars i les característiques geològiques i climàtiques del Pirineu. La segona part s’ha dedicat a l’àmbit específic de la vitivinicultura i empresarial i ha anat a càrrec de José R. Lisarrague, de la Politècnica de Madrid; Alain Graillot, vitivinicultor de l’AOC Crozes-Hermitage, i Miguel Torres, de Bodegas Torres. L’última part ha consistit en un maridatge ofert pel sommelier Toni Lara (premi al millor sommelier de Catalunya 2012 i 2013) on s’han degustat diversos vins de la Subzona Pallars maridats amb productes d’elaboradors adherits a Al teu gust aliments del Pallars. A més, els participants que ho han desitjat han pogut visitar algun dels cellers de la comarca.

Properament es podran veure les conferències de la jornada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis