Èxit de participació a la 1era Festa Pallars Terra de corder

Més de 800 persones van assistir a la Primera festa Pallars Terra de corder

El divendres 1 de maig el parc del Pinell de Tremp va acollir la primera edició de la festa Pallars, terra de corder.

L’acte central de la jornada va ser un dinar popular, a base de corder de la comarca, en el que van participar  550 persones. El corder va ser cuinat a l’estaca ja que la cultura convidada per aquesta primera edició era l’Argentina.

L’objectiu de la festa era donar a conèixer la comarca com una terra productora de corder, alhora que estimular el consum d’aquesta carn. Aquesta proposta sorgeix després del treball iniciat amb la Fundació Alicia ( www.alicia.cat) l’any 2014 i que va comptar amb la participació i la implicació de diferents productors i restauradors adherits al projecte Al teu gust, aliments del Pallars.

El Pallars és la comarca de Catalunya on hi ha més caps d’ovella productiva i compta amb una raça autòctona: la xisqueta. La configuració del paisatge i la manera de viure de molts dels seus habitants són un motiu important per entendre la força del corder com a marca del Pallars.

Així, la festa, a banda de la menjada va tenir diferents activitats. Durant el matí van tenir lloc un taller infantil a càrrec d’obrador Xisqueta, una demostració de cuina fàcil amb corder, a càrrec de Núria May de la Fundació Alícia i una altra demostració de cuina, aquesta vegada argentina, a càrrec de la chef Delia Inés Michel. A més, amb la participació dels Geganters de Tremp es va fer el bateig dels dos nous capgrossos d’ovella, el Furro i la Xica (noms escollits per alumnes de les escoles de Tremp).

Al mateix temps, es va comptar amb la prèsència dels cellers Vila Corona, Terrer de Pallars, Sauvella i Mas Garcia Muret i dels productors de cervesa Ctretze i La Masovera que van oferir els seus productes als visitants i als que es van quedar a dinar.

Moltes gràcies a tots els que heu fet possible aquesta festa. Us animem a que entre tots difonguem el missatge #pallarsterradecorder

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Anuncis