Al teu gust dona suport al sector de la restauració

Una vintena de restaurants del Pallars Jussà participen des del mes de febrer als seminaris professionalitzadors per a restauradors.

Al mes de febrer, des del projecte Al teu gust aliments del Pallars, es va iniciar un cicle de 4 seminaris adreçat especialment als restauradors de la comarca. El primer seminari, al qual van participar més de 30 persones, girava entorn al servei a la taula i va anar a càrrec del cuiner Oriol Pallarès.

Les següents 4 sessions van ser conduïdes per Toni Lara, millor sommelier de Catalunya 2013 i propietari del restaurant l’Estel de la Mercè. En aquest bloc, els restauradors van aprofundir en el món del vi, fent especial atenció amb els cellers de la subzona Pallars, Precisament, la darrera sessió d’aquest apartat va consistir en una taula rodona en què els representants dels cellers del Pallars van presentar els seus projectes.

El 22 d’abril, Mariano Gonzalvo, de Lo paller del Coc, va arrencar el seminari La cuina per a cuiners. Els participants d’aquest seminari treballen la cultura gastronòmica i diferents tècniques de cuina amb productes de proximitat. Al llarg de 12 sessions cuinaran receptes tradicionals i innovadores, parlaran de les tendències actuals. En aquest bloc també donarà una mirada a l’organització de l’espai de cuina; tema en que s’aprofundirà en el quart i últim seminari, La gestió de la cuina, també a càrrec de M. Gonzalvo. Processos de conservació, confecció de l’oferta, establiment del preu, entre altres seran els eixos d’aquest últim seminari.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis